Adından anlaşılacağı üzere anlaşmalı boşanmalarda imzalanan protokoldür. Anlaşmalı boşanma protokolü genel bir akit niteliğindedir. Şekil bakımından herhangi bir şart aranmıyor olsa da, mahkemece muğlak hususların olmaması istenecektir. Net ifadelerin kullanılması gerekir. Tabii mahkeme protokolde bulunmayan veya tarafların herhangi bir şekilde haklarına zarar veren hususlarla ilgili tasarrufta bulunmaz. Hakim taraflara bu protokol üzerinde tam uzlaşı halinde olup olmadıklarını sorar ve onaylarını aldıktan sonra kararı verir. Yani, bu hususları tespit etmek ve haklarınızı koruyacak biçimde protokole eklemek sizin sorumluluğunuzdadır.
Eşlerden Birinin Cinsel Birliktelik Kurmaktan Kaçınması Boşanma Sebebi midir? Türk Medeni Kanununun 185. Maddesine göre…
Nişanlanma; bir erkek ve bir kadının yörenin örf ve adetlerine veya kendi tercihlerine göre ileride…
Kanun koyucu, Türk Hukukunda boşanma davalarını açıklarken; kadınların sahip oldukları hakları yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçme…
Aile mahkemesine açılmış olan, evlilik birliğinin sonlandırılması amacıyla devam eden boşanma davaları kesin karara bağlanana…
Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde bütün vatandaşlara sunulan; tüm adli ve idari mahkemeler ile icra…
Anlaşmalı boşanma protokolü belgesini de içerecek olan anlaşmalı boşanma dilekçesi Hukuk Muhakemeleri Kanununun 119. maddesinde belirlenen şekilde…